Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 9. 2022

Velké plány brzdí minulost a bohužel i současná situace

Současná nestabilní doba zapříčiněná pandemií COVID a válkou na Ukrajině se bohužel odrazí i v příjmech a výdajích města Rumburk. Město bude muset vynaložit mnohonásobně více peněz na běžný provoz úřadu, škol, školek a dalších příspěvkových organizací. Zapomínat nesmíme ani na finanční závazky z minulosti, které je třeba řádně splácet. Všem musí být jasné, že pokud se budoucí vedení města bude chtít chovat zodpovědně a nadále se nezadlužovat, budou se muset některé projekty na čas odložit.

Rumburští patrioti zastávají názor, že by každá nákladnější investice měla být dobře promyšlena a pokud možno z co největší části hrazena s přispěním dotačních titulů.

Mezi naše prioritní cíle patří např. odkoupení budovy polikliniky, jejímž vlastníkem je v současné době Ústecký kraj . V budově by po její rekonstrukci mohly vzniknout nové prostory pro lékaře, byty pro mladé a jiné komerční prostory (pozn. v případě, že se Ústecký kraj rozhodne polikliniku ponechat za účelem stávajících služeb, tak budeme samozřejmě rádi). Mezi dalšími prioritami máme i postupné revitalizace našich zanedbaných parků a odpočinkových zón. Samozřejmě, že rovněž plánujeme podpořit realizaci již započatých projektů - např.: dětské dopravní hřiště, sídliště Podhájí aj.

Náš volební program se snažíme prezentovat jako „otevřený“ s respektováním celospolečenských a ekonomických dopadů. Chtěli bychom na úřadě zefektivnit pozici projektového manažera a v budoucnu se více zaměřit na cizí zdroje v oblasti grantových výzev.

Chápeme, že před volbami jsou nejrůznějších slibů plné noviny, sociální sítě i ulice, každá politická strana či uskupení se vždy předhání v tom, co ve městě změní či co nového vybuduje, ale my chceme zůstat nohama pevně na zemi a nechceme nikomu slibovat nesplnitelné. Někomu se naše investiční plány mohou zdát neambiciózní, ale bohužel jsou obrazem reality skutečného stavu městské pokladny. Nechceme se zařadit mezi politické strany, kde většina slibů z volebních programů zůstává jen na papíře.

 

fcb-patr.jpg