Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volební program 2018


pats1200.png
 
Náš volební program je stručný, obsahuje jen reálně splnitelné cíle
 
Dlouho jsme přemýšleli, jakou formou a obsahem budeme
prezentovat volební program. Proto jsme se snažili do sestavování volebních priorit zapojit Vás, obyvatele města. Od konce května jste nám posílali na email rumbursti-patrioti@seznam.cz své připomínky a náměty, které se nelišily od našich představ. K volebním tématům se na uvedený mail vyjádřilo 126 lidí. 
 
 


graf-2-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myslíme si, že se v hlavních tématech volebního programu nebudeme příliš lišit od naší politické konkurence. V čem se však pravděpodobně lišit budeme, jsou nástroje, jakými zmíněné cíle budeme realizovat. Slibovat voličům v rámci volebních programů nereálné věci je nefér, a proto jsme se vydali cestou reálných cílů. 

Úsporná opatření
Převod Lužické nemocnice a polikliniky, a.s. pod  Krajskou zdravotní, a.s. 
roční úspora cca + 50 milionů Kč     SPLNĚNO !

Zredukovat od roku 2022 počet zastupitelů města z 23 na 21
roční úspora minimálně + 40 tisíc Kč - Rumburští patrioti společně s hnutím ANO 2011 dne 24.03.2022 navrhli snížení počtu zastupitelů. Návrh bohužel nebyl přijat  - odkaz: RUMBURŠTÍ PATRIOTI - "aktuality" - Návrh Rumburských patriotů, který se týkal snížení počtu zastupitelů - NEPROŠEL (estranky.cz) 
   
Opatření, která lze realizovat bez potřeby velkých finančních nákladů

Bezpečnost ve městě
Zefektivnění práce městské policie - zaměřit se především na noční hodiny v problémových lokalitách.
Vydat opatření obecné povahy, které zastaví vyplácení doplatku na bydlení 
nově příchozím lidem ve vybraných lokalitách města. SPLNĚNO ! - bohužel následně Ústavním soudem zrušeno 

Od března 2019 Rumburské noviny dostupné na výdejních místech zdarma. Náklady na jejich výrobu a distribuci z velké části pokrýt inzercí.
Změnit koncepci Rumburských novin tak, aby sloužily především k informovanosti občanů v oblasti toho, co se bude dít, nikoliv toho, co se už událo. Dát větší prostor obyvatelům města, jeho příznivcům či kritikům. NESPLNĚNO ! - bohužel v rámci koalice na daném záměru nebyla shoda

 

Zefektivnit odpadové hospodářství.

Finančně nákladná opatření
Na investice do infrastruktury (kanalizace, veřejné osvětlení aj.) využít zmiňovaných úspor a důsledně využívat dotace a granty.  ČÁSTEČNĚ SPLNĚNO ! (např. Centrum POKORUM, sídliště Na Valech, veřejné osvětlení aj.)

 

Náš volební program je sice stručný - zato obsahuje reálně splnitelné cíle !

 

pozn.: Volební program byl tvořen realizačním týmem Rumburských patriotů a dne 26.8.2018 byl představen a následně schválen - na společném setkání našich kandidátů.

zveřejněno: 26.8.2018
 

patrioti-2.jpg